Jsme Dáša a Karolína

Každá jsme svá a každá umíme něco jiného.

Láska k muzicírování mě provázela od dětství.

Jmenuji se Dáša Rea Zvolánková

Zpívali jsme doma, chodila jsem do sboru a do hudebky, ale teprve ve zralém dospělém věku jsem se rozhodla se do této své radosti ponořit hlouběji.

Při hledání možností, jak se více propojit se svým hlasem (tedy i sama se sebou) a zvuky různých nástrojů, jsem nalezla metodu Celostní muzikoterapie podle L. Holzera. Účinky jejího působení jsem si nejprve ověřila sama na sobě, a protože mě nadchly, absolvovala jsem studium Celostní muzikoterapie na ICV FF University Palackého v Olomouci.

Je mi velkou radostí s láskou a pokorou rozeznívat hudební nástroje, které hlubokým působením svých vibrací navozují zklidnění, uvolnění, harmonizaci na všech tělesných úrovních, vyladění našeho duchovně energetického systému…

Hraji na staré nástroje s přirozeným laděním, např. tibetské mísy, gongy, bubny, píšťaly, didgeridoo a mnohé další. S některými nástroji zní i můj intuitivní zpěv.

Technikou, kterou používám nejčastěji a nejraději, je muzikoterapeutická relaxace. Je to 60ti-90ti minutová hudební lázeň, při které klienti pohodlně leží na podložce a mohou se zcela ponořit do produkovaných zvuků a vibrací. Každá relaxace je jedinečná, protože vždy tvořím v souladu s momentální energií skupiny a místa. Jedna taková vibrační lázeň na vás čeká v průběhu společného víkendu.

Také vám budu hrát na začátku setkání, abychom se společně přeladili a uvolnili a na konci ke společnému závěrečnému zastavení před návratem do běžných dní našich životů.

Každé kreativní vyjádření lidské bytosti vnímám jako spojení s tvořivým zdrojem naší existence. Propojení malování a hudby na našich workshopech mě naplňuje hlubokým pocitem smysluplnosti a vděčnosti, že můžeme takto s Karolínou Spolutvořit. Neslibujeme, že se naučíte za víkend bravurně malovat, ale uděláme vše pro to, aby jste se dotkly esence své duše a tu otiskly s hravostí a radostí na plátno.

Narodila jsem se v roce 1977 ve znamení berana. Miluji slunce, přírodu, živly, pohyb, dobré jídlo, rodinu …

Jmenuji se Karolína Kapounová

Malování mě provází od dětství a osud tomu chtěl a zasáhl.

Přišla jsem do hudební školy, že chci hrát na klavír. Bylo plno, ale nabídli mi kreslení. Tak jsem se dostala do hodin malířky Kateřiny Krausové, která mě nadchla a já chtěla pokračovat dál. Dalším skvělým člověkem, na kterého nikdy nezapomenu, byl malíř Oskar Teimer.  Pan Teimer mě učil dva roky ve svém domácím ateliéru. Základy kresby a malby, které mi předal, mě budou provázet celým životem … a za to jsem mu velmi vděčná.

Po přechodu na střední školu jsem šla sportovní dráhou a k malování jsem se zase dostala až po vysoké škole. Nastoupila jsem jako učitelka na druhý stupeň ZŠ a s radostí jsem mimo jiné začala učit i Vv.

V mém výtvarném životě mě obohatil i výtvarný spolek Maxmilián v České Třebové pod vedením Marty Demlové, kterého jsem byla několik let součástí a každoročně vystavovala své obrazy. Po nějaké době už mi byl kabát zajetých výtvarných pravidel malý, vystoupila jsem ze spolku a rozběhla se po vlnách intuitivní tvorby, na kterých si pluji dodnes.

kreativně-relaxační workshop

Obraz mého života

Obraz mého života je náš společný projekt,
ve kterém vám s vášní, láskou, radostí a hravostí předáváme to nejlepší,
co jsme se každá za svůj dosavadní život naučila.

V bezpečném prostoru vytváříte obraz, který vám v průběhu malování umožňuje, jako jedinečné zrcadlo pocitů, emocí a nálad vašeho žití,
zastavit a číst z něho.

K tomu vás vedou nejen vaše ruce a barvy, ale i vibrace a tóny.

Je to víkend plný tvoření, hravosti, radosti, přítomnosti a inspirace.

Jsme rády, že náš workshop přináší plody, které slyšíme v závěrečných sdíleních, vidíme na obrazech a cítíme z vašich srdcí.

Děkujeme každému z vás, co si dovolí prožít víkend jinak …